Deze website maakt gebruik van Cookies Privacy verklaringOK
MENU

Nieuws

2019-07-ontslag-na-negen-dagen-kost-werkgever-zeven-maandsalarissen

Een bedrijfsleider start op 4 februari bij een nieuwe werkgever. Hij heeft een tijdelijk contract voor zes maanden zonder proeftijd en/of tussentijds opzegbeding. Al op 13 februari beëindigt de werkgever de overeenkomst mondeling. De werknemer ...

Lees verder » 2019-07-hoezo-beeindigingsovereenkomst

Begin januari treedt een chauffeur voor 15 uur per week in dienst bij een koeriersbedrijf. Zeven weken later valt hij wegens ziekte uit. De werkgever heeft een 100% loondoorbetalingsplicht gedurende 104 weken. Toch ontvangt de werknemer alleen nog ...

Lees verder » 2019-07-handhaving-wet-dba-wordt-aangescherpt

Het kabinet heeft een moratorium ingesteld tot 1 januari 2020 voor de handhaving op de juiste kwalificatie van de arbeidsrelatie voor de loonheffingen. Alleen indien er sprake is van ‘kwaadwillendheid’ bij een onjuiste kwalificatie van ...

Lees verder » 2019-07-ww-premie-in-2020-hoger-bij-flexibel-contract

Met ingang van 2020 wordt de WW-premie voor flexibele contracten vijf procentpunten hoger dan die voor vaste contracten. Maar let op: er zijn vier situaties waarin een werkgever met terugwerkende kracht te maken krijgt met een herziening van de ...

Lees verder »