Wilt u meer weten over de jaarrekening?

Neem contact op 0493 820 010
Hans Verhagen Assistent-Accountant
  • De jaarrekening in SBR formaat

  • Jaarrekening voorzien van samenstellingsverklaring

  • Uitgangspunt voor uw toekomstplan

De jaarrekening is uw financiële visitekaartje

Het indienen van een jaarrekening is voor veel ondernemingen een gedoe. Een jaarrekening is een document dat bij de overheid wordt ingediend om aan te tonen wat een organisatie in een bepaald boekjaar heeft verdiend, uitgegeven en bezat. Het doel van dit document is tweeledig: ten eerste dient het als documentatie voor financiële overzichten en ten tweede geeft het informatie over hoeveel belasting de organisatie moet betalen. 

Waarvoor dient een jaarrekening?

Accountants gebruiken dit bestand om onder andere een ​​audit uit te voeren. Elk bedrijf moet een jaarrekening indienen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan alle bank- en belastingregels. Het doel van het deponeren van deze jaarrekening is het geven van een overzicht van de financiële transacties van de onderneming over het afgelopen jaar. Om een ​​juist en volledig beeld te geven wordt tevens een jaarrekening opgesteld. Dit verslag wordt opgesteld nadat de accountant de gegevens en rekeningen van het bedrijf heeft onderzocht. Het is een belangrijk document omdat het een gedetailleerde analyse geeft van de prestaties van het bedrijf over het afgelopen jaar.

De onderdelen van een jaarrekening

De onderdelen van een jaarrekening variëren afhankelijk van het type bedrijf dat wordt gecontroleerd. De belangrijkste aspecten zijn: een beoordeling van de jaarrekening van de onderneming, een lijst van de financiële prestaties van de onderneming en de conclusies van de accountant. 

Door alle bank- en belastingregels na te leven, kan uw bedrijf eventuele conflicten of problemen vermijden. Bovendien kunnen ze, door eventuele afwijkingen of inconsistenties in de financiële overzichten van het bedrijf te identificeren, worden gecorrigeerd voordat ze verslechteren. Want dat is waar we voor staan, hart voor onderneming én ondernemer!

Laat u bijstaan door een vakkundig boekhouder. Samen met u kijken wij gericht vanuit de huidige cijfers naar jouw toekomstplannen. Interesse? Neem contact op.

Menu
info@emac-bedrijfsadvies.nl 0493 820 010